Om Ellens Blog

Fiktion skrevet i kursiv

Ellens Blog skriver jeg om stort og småt. Om de ting, der optager mig. Om det, der optager mennesker omkring mig. Både jer, jeg møder privat og jer, der besøger mit samtalerum.

Menneskers hjerner konstruerer historier ud fra den virkelighed de kender og de erfaringer, de har. Min hjerne gør i hvert fald. Lige lovlig meget, nogle gange. Derfor indledes nogle af indlæggene i Ellens Blog med en fiktiv historie skrevet i kursiv, oftest med et psykologisk tema.

Jeg skriver aldrig så privat og personligt, at der kan sættes navn på nogen af de han/hun/jeg, der er skrevet i kursiv. Uanset om jeg skriver i jeg-form eller i han/hun/de-form, er tekst i kursiv altid fiktion, en hjerne-konstruktion, om du vil.

Måske genkender du alligevel noget af dig selv. Din oplevelse af de udfordringer og følelser, du har, er dine og kun dine, men der er næsten altid nogen, der har oplevet noget lignende. Et sted derude er der andre med samme slags følelser og samme slags udfordringer som dig.

Føler du dig krænket af de fiktive historier eller andet af det, jeg skriver: Fortæl mig om det, ring eller skriv: Kontakt

Andre ord fra mig

Jeg har altid skrevet. Her og der. Om stort og småt. Mest småt, men en dag fik jeg sat så mange ord sammen, at Lindhardt & Ringhof udgav DreamInducer, min roman om en dysfunktionel overklassefamilie.

I 2011 var det konkrete, virkelige historier om at svømme i naturen, der rev i min skrivekløe. Mange af mine svømme-ude-historier er delt på www.SwimOut.dk.

I 2015-16 begyndte jeg at løbe tør for svømme-ude-historier. Måske fordi min svømme-ude-interesse skiftede fra en glæde, der bare måtte deles med andre, til at have karakter af mere indre, sprogløse oplevelser.

Jeg er stadig fuld af ord, men nu er det historier om mennesker og livet, der banker på. I sensommeren 2018 slap jeg derfor, med bævende hjerte, min skrivekløe løs på Ellens Blog, et appendix til psykolog-Ellens hjemmeside.

Seneste skud på skrive-kløe-stammen er Rosas liv. En podcast. Rosas liv er fiktion. Indtil sin 49-års-fødselsdag den 13. november 2019 eksisterede Rosa kun inde i mit hoved, men så fik hun lov til at låne min stemme. Hvordan Rosas liv kommer til at udvikle sig, må tiden vise.

Ellens Blog er stadig ung og jeg lister lidt forsigtigt rundt herinde. Tiden må vise, hver der kommer til at ske!


Indlæg på Ellens Blog