Skændes I for meget?

Hvem skændes vred abe mon med?

Skændes I for meget?

Vred abe - Nu gider jeg fandme ikke skændes med dig mere!

Han rejser sig og går ud i entreen.

 - Går du?

Hun råber, men han svarer ikke. Tager bare sin jakke og går. Smækker døren hårdt i efter sig. Den lille græder stadig i soveværelset. Det var ham, de skændtes om. Og så gik han bare. 

"Du kan ikke bare skride" skriver hun og sletter uden at sende. "Hvornår kommer du hjem?" får lov at blive stående uden at blive sendt.

Nu græder den lille ikke mere. Han skriger. Så højt, at hun holder sig for ørerne og føler sig helt alene i verden. Det har bare været den lille og hende hele dagen og nu gik hans far.

Hun prøver at overtale sine ben til at gå ind i soveværelset, men de er blevet til gele og hun er så træt. Hun synker sammen i en stol. Børn må slet ikke græde så længe. 

Endelig får hun sig rejst og går ind og tager ham op fra tremmesengen. Han klamrer sig til hende, opløst af gråd. Hun stryger ham over håret og vugger ham. Lægger sig i sengen med ham.

Selvom de skændes næsten hver dag, er han aldrig bare gået før, så hun ved ikke, hvornår han kommer tilbage. OM han kommer tilbage.

Drengen falder til ro. Hendes hjerte hamrer stadig. Han skal komme tilbage. Han SKAL komme tilbage. Hun kan ikke klare det her alene.

--

Skændes I for meget?

Skænderier er ubehagelige. Både for dem, der skændes, og for børn, der lytter med og ikke forstår, hvorfor mor og far lyder så vrede.

Hvis du synes, I skændes for meget, så prøv at finde et roligt tidspunkt, hvor I kan få talt om jeres relation og den måde, I kommunikerer på. Snak om, hvordan I snakker til hinanden.

Find ud af, hvorfor I skændes. Snak om og tænk over, hvad det er, der starter jeres skænderier. Snak om, hvordan I kan håndtere uenigheder, så de ikke bliver til konflikter og skænderier. Snak om, hvad der sker før, under og efter I skændes.

Er man er træt, bange, ked af det, skamfuld over noget eller overbebyrdet og stresset, bliver man lettere irritabel og vred. Måske er der særlige tidspunkter, særlige situationer eller konkrete ting, den anden siger eller gør, der får jer op i det røde felt? Er der konkrete grunde til, I skændes for tiden, så snak om hvordan I kan få gjort noget ved dem, så I slipper for at skændes om dem.

Snak om det, når ingen af jer er opkørte eller overtrætte. Hvis I alligevel kommer til at skændes, så lav en time-out og vent med at snakke videre, til I begge er faldet til ro igen.