Kærlighed

Det kræver omsorg og kærlig pleje at få kærlighed til at trives og gro

Passer du godt på din kærlighed til dem, der betyder allermest for dig?

Tager du godt imod den kærlighed, andre tilbyder dig?

Nærvær, tid og tillid er kærlighedens grundpiller. Sammen gør de det muligt at opbygge sunde, berigende kærligheds-relationer. Man kan være nok så forelsket i et andet menneske, men hvis relationen ikke passes og plejes, risikerer den at dø langsomt ud.

Det er svært at elske en, man ikke har tillid til. Det er svært at blive ved med at elske et menneske, man ikke er nærværende sammen med.

Hjerte af sand lavet på en strand

Kærligheds-relationer

Der findes ingen regler eller faste definitioner på kærlighed og de relationer, den for hver enkelt menneske er knyttet til.

For mange er de vigtigste kærligheds-relationer knyttet til partner/ægtefælle og egne børn. De næstvigtigste kan være relationerne til egne forældre, til venner og bekendte, børn på gule plader og kæledyr. Din prioritering ser sikkert anderledes ud, vi er heldigvis forskellige!

Uanset rækkefølgen er det værd at reflektere over hvem (eller hvad), DIN kærlighed er knyttet til og hvordan DINE prioriteringer er. Overvej også, om din tid, din opmærksomhed og din energi er fordelt i samme rækkefølge.

Hvis den eller dem, der står øverst på din kærligheds-prioriteringsliste, får alt for lidt tid og opmærksomhed, er det nok på tide at genoverveje, hvordan du bygger dit liv og din hverdag op.

Genovervejelse af prioriteringer er særlig vigtig hvis dem, der får for lidt tid og opmærksomhed, er dine børn eller din partner/ægtefælle. Uanset om dine børn bor hjemme eller er voksne, er det dig, ikke dem, der er hovedansvarlig for, hvordan jeres relation fungerer. Er det din partner/ægtefælle, der får for lidt opmærksomhed, så sæt jer ned sammen og snak om det. Og få det nu gjort, inden I har overset hinanden så længe, at det er for sent at redde jeres forhold.